Två veckor in i matchen!

Imorrgon är det två veckor sedan denna resa gick av stapeln.
Resan går enligt planerna. Redan efter sju dagar hade vi tappat nästan ca 6 kilo. Det var en glädjande nyhet. Också blåste vi rött i Ketonix mätaren redan efter dag 4. Det betyder att vi har hamnat i Ketos, dvs att vi har gått över till att hämta vår energi ifrån fett.
 
Imorgon blir det en ny invägning samt lite justeringar i kosten. Efter denna kovändning, från obegränsat med kolhydrater på kvällar och dagar, till i stort sett NOLL, händer det saker ganska fort. Hoppas på en stabil och långsiktig hälsoresa, därför vill vi skynda långsamt så det uppstår så få problem som möjlig längs vägen.
 
Här kommer lite bilder som Daniel har uppdaterat mig dagligen med. hör gärna av er vid frågor eller andra snpunkter.
 

Stort steg i rätt riktning. En gallring i gammal skåpmat. Inte dödligt att ha kvar i skåpen. Men kanske mer syboliskt! Spanmål, socker, pasta, ris, potatis och bröd. Det är det största källorna som får blodsockret i kroppen att eskalera!.
 
 
Nya investeringen gör det lättare för både mig och Daniel att hålla koll på status/siffror! Vikten i sig kan vara ganska vilseledande i det lilla perspektivet. Men i det stora hela ger det dig än rättvis fingervisning. Att fett väger nummer är ingen nyhet!
 
 
Lite fina bilder längs vägen gör det både roligare och enklare att titta tillbaka på tiden. Här steker vi mängder av gött sidfläsk/bacon. En stor det av vår protein/fettkälla under det första två veckorna!
 
 
En app som hjälpreda till den nya vågen. Den loggar all vikt trådlöst via Wi-Fi från den ny investerade vågen! ätt att skapa en rutin, samt spara data. Det är ofta lätt att väga sig, men att bokföra brukar vi ha svårt med. Den här vågen gör båda :)
 
 
Ett numer vanligt resultat efter några sekunders blåsning i den ny utvecklade Ketonix Sport mätaren. Ger dig en fingervisning om när du har hamnat i ketos. Ett smidigt verktyg att avnända för att se hur tollerant du är mot vissa måltider, tillfällen etc. Denna i kombination med en glukosmätare ger dig ett eget hemma labb för en liten kostnad!
 
Ha nu en trevlig helg! På Återseende!

Mot ett normalt liv, inte vikt!

 En vän till mig har bett mig om hjälp. Det är inte första, andra eller tredje gången han ber mig.
Men något fick mig att verkligen tro på honom denna gång. Det är en av våra största folksjukdommar, nämligen övervikt.
 
För att inte hänga ut ngn ger vi honom ett fiktivt namn, Daniel. Vi kallar honom för Daniel, eller vid upprepade gånger för D.
 
Dagen vi startade, söndag den 9 November. Alltså för en vecka sedan. Då vägde vi in på 135.1kg. Ja, jag skrev rätt.
 
Vi träffades över en fika (utan fika) hemma hos mig. Jag pressenterade förslaget om hur vi skulle gå till väga ett par dagar innan vi sågs. Jag bad honom fundera på förslaget, samtidigt som jag gav honom en hemläxa. Hemläxan bestod av frågor. Att skriva ner alla funderingar på ett papper för att sedan diskutera det tillsammans.
 
Jag la då upp ett enformigt kostförslag för två veckor frammåt. Mest för att göra en kovänding i livsstilen samt för att verkligen se om Daniel menade allvar. Under denna period så motionerar vi endast i form av stavgång/gång. Idag är det alltså en vecka sedan start. Vid fler fler refferensvärden gör jag ett diagram som visar hälsan lite mer i nummer. Som sagt, första veckan. Inte så många värden att gå på.
 
 
 
Efter två veckor satsar vi på två manader, Här smyger vi in styrketräning i kombination med lågintensiv motion. Efter två månader satsar vi på 6 månader. efter det 12 månader.
 Vi kommer att arbeta mot mindre/kortare milstolpar längs vägen. En bit i taget. Det blir så mycket roligare då.
 
Det är ingen hokus pokus diet vi ger oss in i. Det är heller ingen pulver eller extremdiet med ett konstigt namn. Vi satsar helt enkelt på riktig mat, i bra mängder anpassade för ett bra liv. Vi kommer sträva efter att få tillbaka mättnadsfunktionen i kroppen. Alltså, stimulera de hormoner som reglerar vår mättnadskänsla samt att söka efter vettiga rutiner/levnadsvanor som hjälper till att leva sunt och äta bra.
 
Jag skickade Daniel på en besiktning under veckan. Här ovan har vi hans värden vid start. Vi ska försöka att inte stirra oss blinda på vikten. Då den ofta är ett nummer som ställer till det längs vägen mot mål. Hälsoundersökningen gjordes tre dagar efter start. Därav vikt diffen mellan start och det som står redovisat under hälsoundersökningen!
 
Hjälp oss gärna med att peppa/coacha oss till ett sundare liv1
 
 
På återseende!