Ett år med lågkolhydratskost!

 Jag har under ett års tid laborerat fram och tillbaka. Jag har under hela året under olika dieter uteslutit kolhydrater och haft en hög fett kvot. Skulle gissa ett snitt om ca 10g kolhydrater om dagen. Någon dag i månaden har jag slarvat lite. Eller slarvat är fel uttryck, jag har då ätit ngt utanför ramarna mest bara för att.
 Efter ett år tycker jag det är lättare att titta tillbaka och dra slutsatser, perspektivet blir mer sakligt/objektivt. Det blir lätt förvirrande att dra slutsatser efter en måltid, efter en dag eller efter en vecka.
 
Lite om min mig, 28 år gammal, vältränad, 95 kg, 186cm, mellan 4-7 pass i veckan.
 
 

 
Jag kan börja med att summera ihop de största fördelarna jag har upplevt.
 
# Hungern
 Att inte ha hungerkänsla är något jag saknat. Det är knepigt att förklara. Men jag kommer inte ihåg sist jag var hungrig, eller sugen. Saknat det, i mitt fall, har det haft sin charm. Att träna sig utmattad, känna hunger, för att sedan äta. Det har hjälpt mig att få i mig stora mängder mat efter träning.
 Summan är att en hög fettkvot är ett mycket bra sätt att hålla hungern utom räckhåll. Likaså sötsuget. Nu låter det
som att det är
en nackdel med reducering av hungerkänslorna. Men i mitt fall har det varit skönt att lägga bort fokus från mat under ett år.
 Tidigare har jag som många andra, blivit mer eller mindre indoktrinerad av att äta torra, magra köttbitar, med en fett reducerad sås och något till. Typ fullkorns ris eller durumpasta. Efter en sådan måltid blir magen full men hjärnan blir sällan tillfredsställd. Vilket i sin tur resulterar i att när sista tuggan är tuggad börjar planeringen inför nästa måltid.
 Med en hög fettkvot blir hjärnan tillfredsställd på ett annat sätt. Och man blir liksom "nöjd". Det kan gå timmar, ibland FÖR lång tid innan mat kommer på tankarna. Då finns et utrymme att lägga fokus på annat, så som jobb, träning etc.
 Vissa träningspass, då pulsen ska upp en del, har jag upplevt att det saknas energi i musklerna/kroppen. Det är ett tydligt tecken på att det är för dåligt laddat. Det konstiga, i vissa fall fina, är att hjärnan inte har sagt till, den jobbar helt enkelt med lagrad energi. Förstår varför många använder denna diet för viktnedgång. Lagrad energi är svårt att använda under explosiva träningsformer. Lagrad energi/fett kan jag träna på utan problem under lågintensiv träning.
 
# Sömnen
 
Sömnen har förbättrats avsevärt. Tiden jag spenderar i sängen är densamma. Dock kvalitén på sömnen är som dag och natt.I och
 
med att mängden mat blir per automatik mindre, blir det skönare att gå och lägga sig med en lagom full buk, men fortfarande tillfredsställd. Toalett besöken under natten har också blivit färre. Vilket inte är så konstigt då jag inte dricker lika mycket(?).



# Magen
 Att min mage inte var bästa vän med gluten och laktos kunde jag nästan ha listat ut tidigare. Det var inte ett oväntat resultat att magen skulle må bättre utan mjölksocker och spannmål. Med en kost, rik på kvarg, keso, mjölk och proteinpulver samt fullkornspasta är en grinig mage snabbt ett faktum. Efter tio år med en tjurig mage blev det en otrolig lättnad att slippa väderspänningar, uppblåsthet, ojämna toalettbesök etc. Redan efter en vecka med kolhydratsfattig/h
ögfett kost blev min mage som ny. Magen anpassade sig väldigt fort och den sunda magen blev snabbt min nya normala mage. Blev snabbt påmind om hur min mage mått tidigare så fort jag fick i mig några gram mjölksocker eller gluten.
 Det är en av fördelarna som verkligen gör det värt att hålla gluten och laktos borta. En sund mage. Ni som jag, har haft orolig mage vet hur jobbigt det är. Mår magen bra mår människan bra.
 
 
 
 
 
# Fettskrämsel

Att vi som är födda på 80 talet är livrädda för fett är inte så konstigt. Vi växte upp under nyckelhålmärkningens debut, då allt blev fettreducerat, samt tillsattes det fibrer hej vilt. Den normala/höga fettmängden i maten ersattes med vad? Jo, socker. Inte tills nu, 30 år senare har vi/forskning dragit slutsatser om att den allmänna hälsan inte har gynnats något vidare av vår "antifett episod". Vi har också kommit fram till att fibrer kanske inte är tarmarnas bästa vän, vi kanske inte behöver tillsätta fibrer i tillexempel havregryn, då de redan finns rikligt med fibrer i havre. Det resulterar snabbt i ett överskott och det får då en negativ effekt, på mig.
 Det är något jag kommer ta med mig från den här kostkulturen, och det var framför allt svårast att ändra på, synen på fett. Fett är en livsviktig potentiell makronutrient och bör inte underskattas. Den reglerar hormoner och många andra livsviktiga funktioner hos oss människor. Välj dock fettkällor. Kanske marginellt, men jag, idag, väljer gärna naturliga fettkällor. Spar överskott vid stekning av exempelvis bacon och använder till andra måltider. Smakar både godare (fett frigör aromer och berikar smak) och vill gärna tro att det är nyttigare, kanske inte sammansättningsvis ( ex. omega 3,6 och 9), men det är iallafall opreciserat och något vi har ätit i 5000 år. Varför skulle det bli farligt nu? Tillskillnad från Mildas "fettsnåla smörprodukter" som vi har ätit i 30 år, ja ni vet hur den kurvan ser ut. Jag mår bäst på fettkällor som ister, kokosfett, animaliskt fett, vegetabiliskt fett (ät det ur dess ursprungliga form) etc.
 

 
Här kommer en del mindre bra effekter. Dessa tog mig ett år att inse. Kanske beror det på andra faktorer också, som ålder, vilket indirekt leder till en försämring av vissa effekter i kroppen.
 
# Träning
 Under årets lopp har jag sett lite mellan fingrarna när det kommer till resultat av min träning. Det är trotts allt en av mina största hobbys, den har kommit lite i andra hand gentemot kosten under året. Har inte haft några tillbakablickar vilket jag brukar ha ca 1 gång i kvartalet. Då jag brukar titta tillbaka hur de senaste tre månader har gått. Nu har jag inte gjort det under den här tiden. Tills nu. Och jag ser inga förbättringar, snarare att jag har presterat sämre och har haft mindre lust till att träna. Några muskelökningar har det definitivt inte blivit. Jag ligger kanske lite över snittet när det kommer till normalt med muskler, en LCHF kost kanske inte är optimalt att föda en karl med lite över normal muskelutveckling. Men jagar fortfarande hungriga, kvalitativa muskler när jag tränar, vilket jag inte tycker jag har/haft under året.
 
 
 

 
 Jag kan varmt rekommendera högfetkost/kolhydratsfattig kost. Jag mår bra på naturlig mat, ekologisk odlat samt gräsbetat kött. För oss som gillar att träna, har en del muskler, kan jag rekommendera att öka på naturliga oraffinerade kolhydrater. Alltså kolhydrater från grönsaker så som kål i alla dess sorter, broccoli samt andra ovanjord grönsaker. Under en 2 månaders period av dessa 12 månader åt jag strikt. Det var min kropp inget större fan av. Den blev snabbt trött och hängig. Mina törstiga muskler ville ha lite mer av något. höjde fettet ytterligare, provade sedan proteiner. sedan la jag till fler fibrer och kolhydrater. Då kände jag hur värmen kom tillbaka, hur blodet började strömmade i venerna och hur dagarna blev per automatik blev längre, undermedvetet piggare antar jag, träningspassen blev också fler.
Kan tillägga att under denna fas var jag redan i ketos. Så det var ingen övergångsperiod. Den fasen passerade jag början av året. Vilket inte var så påfrestande som jag föreställt mig.
 
 
Bra och god kosthållning, detta tar jag med mig

  En väldigt lärorik period har det varit. Under det här året har jag botat min fettskrämsel. Det är otroligt skönt. Jag har gått bland hyllor i butiker jag inte trodde fanns. Jag har ätit otroligt gott och varierat. Jag har laborerat mycket med smör, smörliknelser, ister, grädde, kokosfett, ge, och andra feta produkter.
 Kommer i fortsättningen alltid att steka i smör, basera redningar till såser på antingen smör eller grädde. Ska aldrig säga aldrig, men har svårt att se mig själv göra en redning på stärkelse (mjöl,potatismjöl, maizena etc)då både magen blir grinig och det är så otroligt mycket godare med feta såser jämfört med söta såser.
 När det kommer till val av proteinkälla (fisk, fågel, nöt, fläsk, lam) har jag också lärt mig mycket.
Tittar noggrannare på kvalitén på biten, ursprungsland, mängd fett, spannet på bäst före datumet, gräsbetat eller inte, färg på fettet/svålen och ännu mindre på priset. Att köpa en bit som kommer från gräsbetat kreatur, med en lagom mängd fett, mellan 10-20%, där datumet då biten är färsk är inom rimligt spann, som kommer från ett land som har en sund syn på djur/kött hantering och där fettet har en tydlig, klar, vit färg, det går inte att jämföra med exempelvis en bit Danish Crown fläskfilé för 39kr. Smaken är så otroligt mycket godare. Gör ett blindtest, eller bara ge det fina köttet en chans.
 Jag kommer i fortsättningen att byta ut tonfisk mot fet ädelfisk, typ lax, kycklingfileér mot klubbor eller lår, fläskfilé mot karré, rostbiff mot entrecote, eller biff med kappa. Både för smakens skull och den större mängd fett som dessa styckdetaljer ger. Genererar i en högre mättnadskänsla på en mindre bit.

 Pasta, ris, potatis, samt alla produkter baserade på spannmål kommer jag i fortsättningen utesluta/minimera.
 
 Det här är mina erfarenheter. Passar min kropp, plånbok, smaklökar, tillgänglighet och mina rutiner. Kanske det också passar dina med en del modifieringar?
 
På återseende
 
1 Sandahl:

skriven

Kanske skulle prova utesluta pasta å sånt jag:p. Har haft uppblåst mage sålänge ja kan minns!! :p

Svar: Klart du ska. Skulle rekommendera alla att iaf prova en period utan laktos och gluten. Inget att förlora lixom. Kan jue alltid gå tillbaka till den vanliga kosten om inga hälsofördelar visar sig :D
Mats Jonas Rüdén

3 Jeffryfek:

skriven

THE SUICIDE SQUAD 2 WATCH MOVIE ONLINE 2021 ENGLISH
https://groups.google.com/g/the-suicide-squad-2-english-full-watch-movie-online-free-2021/c/XfqZS-ERWmo
https://www.deviantart.com/igorekefimov5/art/The-Suicide-Squad-2-Free-Full-Movie-Watch-English-887475723
https://medium.com/@thesuicidesquad2fullfree/watch-the-suicide-squad-2-2021-online-movie-full-english-ml-a7c27a62d79d
https://thesuicidesquad2fullfree.tumblr.com/post/658326895764635648/watch-the-suicide-squad-2-full
https://www.californiapolicechiefs.org/communities/network/members/profile?UserKey=e57b606f-4eed-4a34-b579-4045e761db05
https://www.voltimum.es/tema-foro/the-suicide-squad-2-free-full-movie
VER EL ESCUADRÓN SUICIDA 2 PELÍCULA ONLINE COMPLETAS 2021 HD
https://groups.google.com/g/el-escuadrn-suicida-2-ver-completas-gratis-pelcula-online/c/ZEUG8E_5IjE
https://www.deviantart.com/ivangulaev86/art/El-escuadron-suicida-2-ver-pelicula-gratis-online-887459106
https://medium.com/@elescuadronsuicida2veronline/hd-el-escuadr%C3%B3n-suicida-2-2021-ver-p-e-l-i-c-u-l-a-online-gratis-espa%C3%B1ol-latino-c971d54b98de
https://elescuadronsuicida2.tumblr.com/post/658309160867381248/el-escuadr%C3%B3n-suicida-2-ver-completas-gratis
https://www.getrevue.co/profile/Elescuadronsuicida2veronline
O Esquadrão Suicida 2 assistir online grátis completo dublado legendado
https://www.deviantart.com/viktorkuchinskih/art/O-Esquadrao-Suicida-2-assistir-filme-Online-Gratis-887461774
https://medium.com/@viktorkuchinskih/hd-o-esquadr%C3%A3o-suicida-2-2021-ver-hd-f-i-l-m-e-online-gratis-portugu%C3%AAs-d523e0c238cd
https://oesquadraosuicida2online.tumblr.com/post/658312834431811584/o-esquadr%C3%A3o-suicida-2-assistir-filme-completo
https://www.geogebra.org/m/xg5a4btm
https://groups.google.com/g/o-esquadro-suicida-2-assistir-filme-online-legendado-2021/c/uWxgQfVj9Fw
The Suicide Squad Film Streaming HD VF Regarder Online
https://groups.google.com/g/the-suicide-squad-streaming-film-franais-2021-complet-vf/c/u0p_6JZXfYQ
https://www.deviantart.com/lm2079681/art/The-Suicide-Squad-streaming-film-francais-complet-887464348
https://medium.com/@thesuicidesquadstreamingvf/hd-the-suicide-squad-2021-streaming-f-i-l-m-complet-online-gratuit-vf-fran%C3%A7ais-c9dbb42dc67d
https://thesuicidesquadstreamingvf.tumblr.com/post/658316026351665152/the-suicide-squad-streaming-film-vf-complet
THE SUICIDE SQUAD 2 MISSIONE SUICIDA FILM STREAMING ITA COMPLETO GRATIS
https://groups.google.com/g/the-suicide-squad-2-missione-suicida-streaming-film-italiano/c/13MG_mvP22I
https://www.deviantart.com/polasunceva/art/The-Suicide-Squad-2-Missione-Suicida-streaming-ita-887467410
https://medium.com/@thesuicidesquad2streamingita/streaming-ita-the-suicide-squad-2-missione-suicida-2021-hd-f-i-l-m-completo-online-gratis-g-c4f9b91a108e
https://thesuicidesquad2streamingita.tumblr.com/post/658319806402084864/the-suicide-squad-2-missione-suicida-film
The Suicide Squad Film Online Ganzer 2021 kostenlos
https://groups.google.com/g/the-suicide-squad-film-stream-german-online-komplett-kostenlose/c/jt2MnruGAqM
https://www.deviantart.com/samohvalovv618/art/The-Suicide-Squad-ganzer-film-deutsch-kostenlose-887470694?ga_submit_new=10%3A1627825753
https://medium.com/@thesuicidesquadstreamdeutsch/stream-hd-the-suicide-squad-2021-filme-tv-deutsch-online-kostenlose-komplett-96ccde515eae
https://thesuicidesquadstreamdeutsch.tumblr.com/post/658322349578387456/the-suicide-squad-stream-deutsch-film-ganzer
https://www.getrevue.co/profile/TheSuicideSquadStreamDeutsch

5 Inews:

skriven

Hello, I'm good girl and looking for good man. If you are interested, I'll send my photo. Thank's https://tinyurl.com/yb7bg9vp

7 ScottLic:

skriven

Watch porn online on the site [url=https://www.combem.com/]www.combem.com[/url] free and in great resolution

9 1хбет промокод:

skriven

Everyone loves what you guys are usually up too.
Such clever work and reporting! Keep up the very good works guys I've incorporated you guys to blogroll.
https://promokod-dlya-1xbet.xyz/

11 AnthonySex:

skriven

Domestic Wiring Acton, W3. Call 020 8166 9967 now! [url=https://actonelectricians.co.uk/domestic-wiring.html]Show more![/url]

13 RobertGap:

skriven

Viewing Profile [url=http://www.dreamteammoney.com/index.php?showuser=768830]Viewing Profile![/url]

15 Stevenker:

skriven

Benjamin B. (bryant_benjamin_83) Go Skaryszew, portfolio, zdjcia, kontakt - megamodels.pl [url=http://www.megamodels.pl/bryant_benjamin_83]Benjamin B. (bryant_benjamin_83) Go Skaryszew, portfolio, zdjcia, kontakt - megamodels.pl>>>[/url]

17 Scottglumn:

skriven

home maintenance services - Blog hill_josiah_76 - FREESTYLE.pl [url=http://www.freestyle.pl/blog/uid,209323/id,120406/home-maintenance-services.html]Click here!..[/url]

19 JosephUnorp:

skriven

Vi presenterar för dig en ny rysk dejtingsajt för sex [url=https://rudating.pro] Best Russia Sex Dating[/url] Endast vi har riktiga och verifierade användarprofiler
De mest befriade användarna i din region är direkt tillgängliga
Registrera dig med en kampanjkod - 47462 och få en ingång till en privat klubb!
Vi ses snart på - www.rudating.pro

2 Sandahl

skriven

Ah ja ska tame fan prova! :).

4 Danielslact

skriven

[url=https://88car.net/]44카[/url]

6 triciapq16

skriven

Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://hugh.tits.com.bestsexyblog.com/?nyla

tyra banks porn town futurama amy and fry porn free tube porn asian free porn uncle college girls free porn

8 Karlosayj

skriven

https://emergesocial.net/
Great thanks for posting, got some insights on best laptop for machine learning! It's very similar to what I found here best laptop for machine learning. A lot of useful info as well

10 post17089

skriven

I have learn some just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.
I wonder how a lot attempt you set to create such a fantastic
informative web site.

12 Jamessic

skriven

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.7cups.com/@juliannawhite93]Gas engineer...[/url]

14 CurtisleX

skriven

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.muskelbody.info/forum/member.php/84384-nolanstewart66]Hot water system supplier![/url]

16 orecybok

skriven

https://painting-planet.com/

18 Frankvuh

skriven

Our technicians are experienced in handling thermostats and gas valves, ensuring accurate temperature control and safe operation. [url=https://imageevent.com/kelly_finn_78/plumber] Disabled WC!..[/url]